Over mij

Joris van der Heijden

Ik help anderen om vrijheid te creëren en daardoor te groeien. Vrijheid in voelen, in denken en vrijheid in zijn! Maar zo begon ik mijn loopbaan niet…

Sales professional voor een commercieel netwerk van CEO’s, directeur eigenaar van een grote meubelfabriek en business analist voor een Aziatische nieuwszender. Ik werkte in de eerste twintig jaar van mijn carrière met veel plezier voor veel uiteenlopende organisaties. Een commerciële mindset en m’n talent om makkelijk met mensen te verbinden zorgden ervoor dat interim sales management mijn specialisme werd met uitdagende banen in binnen- en buitenland als resultaat. Ik leefde door mijn werk regelmatig voor langere periodes in andere landen en culturen en dat zorgde met de jaren voor een steeds groter wordend verlangen om een lange wereldreis te maken. 

Daarom ben ik in één jaar met mijn eigen zeiljacht vanuit Nederland, via Afrika en Zuid-Amerika, naar de Caribische eilanden gevaren; een machtig mooie zwerftocht de oceanen over en de wind achterna! 

Zo ontdekte ik niet alleen meer over de wereld, maar ook meer over mijzelf en mijn talenten. Mijn drive in het bedrijfsleven waren altijd de mensen waarmee ik mocht werken. Ik werd enthousiast van de verbindingen die ik maakte en mijn succes was voornamelijk daar aan op te hangen. Dit talent wilde ik niet langer inzetten voor commercieel succes van bedrijven, maar veel liever voor het geluk van mijzelf en anderen. En daarom gooide ik na deze zeilreis het roer al vrij snel drastisch om! Ik besloot mijzelf om te scholen tot coach en breathwork facilitator. Inmiddels heb ik vele coach cliënten geholpen met hun uitdagingen. 

De afgelopen twee jaar heb ik, naast mijn coachingspraktijk, ook als meditatie- en breathwork facilitator gewerkt bij Samma Karuna, school voor awakening and healing, in Koh Phangan Thailand. Een geweldige ervaring bij een van de best beoordeelde retreat centers van Thailand.